Ana içeriğe atla

Gaz ve Koku Giderme

Gaz ve koku giderim sistemleri
Gaz halindeki kirletici maddelerin ayrılması, bir katı maddenin üzerine adsorpsiyon Yöntemi enjekte edilmesi veya kirletici gaz üzerine başka bir kimyasalın doğrudan yada su ile birlikte ıslak tıkama yöntemi ile giderilir. Islak yöntem yıkayıcılarda bazen yanlız kimyasal bazanda kimyasal ile birlikte suda reaksiyona girebilir,  gaz giderimi bu iki yöntemlede gerçekleşir. Kimyasal veya fiziksel emici abdorsberler genellikle baca gazı ile temas ettirilir. Sisteme bağlı olarak, reaksiyon ürünleri çözünmüş veya kuru tuzlar şeklinde birikir.
Katı Atık ve diğer katı yakma tesisleri için baca gazı arıtımı, ıslak ve yarı kuru sistemlerden faydalanabilir. Kuru ve yarı kuru sistemler genellikle ilave beslemeli bir reaksiyon maddesinden faydalanır.
Bu maddelerde asitlerin gideriminde sönmüş kireç ağır metaller ve dioxsin furanlar için aktif karbon kullanılır, bu üniteler bir reaktor bir toz toplayıcısı Siklon veya (kumaş filtre)dan oluşur. Emisyonlarının azaltılması için hangi yöntemin kullanılacağı ıslak sprey yıkayıcılar, venturi yıkayıcılar, dolgulu yıkayıcılar veya kuru, yarı kuru adsorberler gibi detaylar belirler. 
Avantaj & Dezavantaj
Sistemlerin her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları yanında, yer ve özel koşullara bağlı olarak avantaj ve dezavantajları mdsj mühendisleri tarafından belirlenir.
MDSJ proses. 30 yıldır hava kirliliği sorunlarını çözmek için ıslak (wet sceubber) kuru ve yarı kuru gaz ve koku giderim konusunda engin deneyimleri olan öncü kuruluşlardandır.
Dizayn Kriterleri
Değişen ihtiyaçlara göre her problemi karşılamak amacı ile müşteri isteklerine göre karbon çelik, paslanmaz 304-316 ,HRP (ctp) veya PP malzemeden gövde imalatı, exproof pano ve sirkülasyon pompaları, Ph ve ORP baca gaz analizör sistemleri ile komple opsiyonlar sunan üniteler özel çevirim yazılımları (PLC scada ) ile kombine hizmetleri sunar. 
Seçim Kriterleri
Islak yıkayıcılar, koku giderim ve gaz yıkama gazlar ve tozlar için Venturi, Venturi Plate, gaz ve tozlar için Venturi Packing, yalnız gazlar için Packing ıslak yıkayıcılar olarak imal edilirler.
Kapasiteler
Her tip ıslak yıkayıcılar 1.000m3/h den 40.000m3/h’ekadar standart, daha büyük kapasiteler için etüt sonucu değerlendirme ve mühendislik çalışmasına ihtiyaç duyar.
MDSJ özel ihtiyaçlarda sizin taleplerinizi her zaman memnuniyetle beklemektedir.
Deneyimleri
Asit Gazlar (HBr, HCl, HR, HCN gibi), Halojen Buharlar, Kükürt Bileşiler Hidrojen Sülfür (H2S),  Kükürt OksitlerSO3,SO4, Amonyak NH3, Aminler, Kromik Asitler, Etilen oksit, FormaldehitCH2O, Kostikve Hidrokostikler, MetilProlidon (NMP,C5H9NO), Etilen Glikol (C2H6O2        
Ortak Kullanılan Kimyasallar
Sodyum hidroksit (NaOH), Sodyum hipoklorit (NaOCI), Potasyum hidroksit (KOH), Sodyum karbonat (Na2CO3), Sülfürik Asit (H2SO4) ve diğer asitler, Hidrojen Peroksit (H2O2), Kireç sütü, Temizleyici, Ve bircok digerleri, Kuru absorberlerde, Sönmüş kireç, Sodyumbikarbonat,  Aktif karbon,  Linyit, Zeolıd -Kullanılırlar.
Uygulamalar
Termik santraller, Atık yakma tesisleri incineratöler, Arıtma tesisleri, Gübre fabrikaları, Kimya ve boyahenelr, Katı yakıtlı kazanlar, Gıda sanayi, Et ve balık unu tesisleri pişirme kazanları.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Endüstriyel Filtre

Filtreler bir gaz akımı içindeki aşırı tozları gaz içinden mekanik bir yöntemle ayırıp çevre kirliliğini önleme amaçlı kullanılırlar.  Maksimum verim elde etmek  gaz ayırmada hangi işlemin uygun olduğuna ve doğru seçim yapmaya bağlıdır. Temel olarak bir toz tutmada gazın girdiği bölüm tozların ayrıldığı alan, partikül toplandığı bölüm ve temiz gazın atıldığı bölge şeklinde ayrılabilir. Dizayn kriterlerinde gaz yoğunluğu, akış hızı, sıcaklığı, viskozitesi, gaz akış basıncı, patlayıcı, yanıcı özelliklerin bilinmesi gereklidir. Endüstriyel filitrelerde siklonlar ön ayırıcı olarak kullanılsada emisyon sınır değerlerine ulaşmazlar, bu nedenle nihayi filtreleme genelde torbalı filtrelerde olur, filtre seçimleri uzun deneyim ve bilgi gerektirir. Filtre seçiminde gazın cinsi, içindeki partikül miktarı, çıkış emisyon değeri, sıcaklığı, gaz içindeki nem ve diğer asidik veya bazik değerleri, yanıcı ve patlayıcı özellikleri kurulum yeri ana belirleyici parametrelerdir. Filtre sistemlerinde baze

Pnömatik Transport

Pnomatik Transport Sistemi  Katı, Granül ve toz malzemeler konvansiyonel olarak vidalı konveyörler ,kovalı elevatörler, yük asansörü gibi mekanik taşıma ekipmanları ile taşınması gerçekleştirilmektedir.   Mdsj proses  pnomatik taşıma sistemleri bir boru içinde hareket eden hava veya inert bir gaz yardımıyla, toz ve granül halde bulunan katılarla havanın fülderize edilerek kapalı bir boru hattı içinde düşük orta ve yüksek basınçlı yöntemle çoğu endüstri tesisler için çok cazip taşıma sistemidir.   Ürün özelliklerine bağlı olarak tasarım : Ürün yapısı tane boyutu fiziksel ve kimyasal ve diğer özellikler dikkate alınarak hava hacmi ve basınçları belirlenir. Bu parametreler sistemlerin denshe (yoğun ) faz transport Sistem veya Dilute (seyrek) faz transport System olarak sınıflandırır.   Mdsj proses,  Yoğun Faz veya seyrek faz taşıma sistemi ila bir veya bir kaç noktadan farklı noktalara ürün taşımak mümkündür. Yoğun faz; Yoğun Fazlı  Pnömatik   Taşıma Sistemleri , borudaki kat